BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

Sinds november 2021 heeft Topcats een unieke chemische reiniging in gebruik voor de DAF Euro 6 EAS systemen van na 2017. Dit systeem heeft naast de gebruikelijke roet en as verzadiging ook te maken met vervuiling door een olieachtige substantie. Om ook dit te reinigen is in samenwerking met een Amerikaanse partij de chemische reiniging ontwikkeld. Deze techniek is uniek in Europa en kent vele voordelen.

Niet de gewenste temperaturen

De DAF Euro 6 systemen kampen met DOC (Diesel Oxidation Catalyst) en regeneratie problemen waarbij de gewenste tempraturen niet worden behaald.
Met de ontwikkelde reinigingstechniek wordt dit probleem effectief en duurzaam verholpen en hoeft er niet een nieuwe EAS-unit (Emission Aftertreatment System) gekocht te worden.
 

 

“Met de chemische reiniging is een kostenbesparing tot 80% te realiseren”
 
 

DAF Euro 6 DOC reiniging

De DAF systemen van na 2017 die bij ons binnenkomen worden volledig uit elkaar gehaald en beoordeeld. Op basis van deze controle wordt vastgesteld welke handelingen verricht moeten worden om het systeem te reinigen en herstellen. Daarna wordt de cassette gereinigd en in de oven gestookt om al een deel van het roet te verbranden.

Vervolgens wordt het systeem in het chemische bad gehangen en wordt het 8 uur gereinigd. Het chemische bad bestaat uit 3 componenten die uitstekend werken voor de specifieke vervuiling waar dit systeem mee te maken heeft.

Reiniging

Naast de DOC reiniging is er ook een methode ontwikkeld om het type roetfilter, die in deze systemen gaat, tot nieuwwaarde te reinigen.

Het reinigen in combinatie met het vervangen van de mattingen en een eventuele SCR revisie zorgt ervoor dat uw DAF Euro 6 EAS systeem op een duurzame en kostenbesparende manier weer wordt opgebouwd en gereed is voor gebruik.

Benieuwd of uw DAF Euro 6 systeem in aanmerking komt voor deze chemische reiniging? Neem contact op met onze experts voor professioneel advies.