BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

Een roetfilter raakt op den duur verstopt en kan uiteindelijk defect gaan. Vaak kan een roetfilter nog gereinigd worden, maar in sommige gevallen dient u een nieuwe roetfilter te kopen en deze te laten vervangen in een garage.
Wilt uw weten of uw roetfilter gereinigd of toch vervangen dient te worden? Voor advies kunt u contact opnemen met onze specialisten.

BEKIJK ROETFILTERS

 

Kapotte roetfilter herkennen

Een roetfilter die aan vervanging toe is, is te herkennen aan het volgende:

  • Het vermogen van uw dieselauto gaat plots achteruit
  • Het brandstofverbruik van uw auto gaat omhoog
  • Er gaat een dashboardlampje branden (bij modernere auto’s)

Ga altijd eerst na of uw roetfilter gereinigd kan worden in plaats van vervangen, aangezien dat veel geld kan schelen. Is het niet mogelijk om de roetfilter te reinigen? Dan moet hij vervangen worden. Doe dit niet zelf, maar ga altijd langs een garage omdat specifieke kennis nodig is voor een juiste montage. Bij Topcats koopt u voor vrijwel elk merk goedkoop een nieuwe roetfilter inclusief een uitstekend advies.

 

 

Roetfilter laten reinigen door Topcats

Topcats heeft meer dan 12 jaar ervaring met het reinigen van roetfilters van personenauto’s. Het reinigen duurt ongeveer anderhalf uur en is dus klaar terwijl u wacht. Het reinigen van een roetfilter bij Topcats kost € 285,- excl. btw.

Door uw roetfilter te laten reinigen:

Maak direct een afspraak bij Topcats om uw roetfilter te reinigen. Voor vragen of meer informatie neemt u contact met ons op via 088 9494 500.

Meer over roetfilter reiniging

Oorzaken kapotte roetfilter

Een van de meest voorkomende oorzaken van een kapotte roetfilter is het te lang blijven doorrijden met een verstopte roetfilter. Na verloop van tijd ontstaan er dan interne beschadigingen in het roetfilter element. Vooral wanneer u veel korte ritten maakt en in lage toeren rijdt, is de kans groter dat het roetfilter eerder verstopt raakt.

Neem contact op

Topcats is al jaren dé specialist op het gebied van onder andere roetfilters. Daarnaast zijn we in te schakelen voor onder andere advies, roetfilter reiniging en roetfilter revisie. U kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met onze specialisten via 088 9494 500 en info@topcats.nl.