BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

Het verwijderen van een roetfilter is per 1 oktober 2017 verboden. Om te controleren of automobilisten zich hieraan houden, worden wegcontroles en apk keuringen ingezet. Ontbreekt het roetfilter of is het roetfilter zwaar beschadigd? Dan wordt de auto afgekeurd. Tot 20 mei 2018 kregen autobezitters nog een waarschuwing. Vanaf 20 mei 2018 bent u dus strafbaar als u niet aan deze eisen voldoet. Topcats biedt u daarom de mogelijkheid om uw roetfilter te laten reinigen voor € 285,-.ex btw. in onze vestiging in Lelystad.

Door uw roetfilter te laten reinigen:

 • Bespaart u tot wel 80% op een nieuw roetfilter
 • Bent u niet strafbaar
 • Profiteert u weer van een goed werkend roetfilter
 • Zal uw auto niet worden afgekeurd vanwege het ontbreken van een roetfilter

 

Roetfilter reinigen voor alle typen personenauto’s en alle automerken

Bespaar honderden euro’s op het onderhoud van uw auto door uw roetfilter te laten reinigen. Topcats heeft ruim 10 jaar ervaring met het reinigen van roetfilters van verschillende soorten personenauto’s en busjes. Het reinigen van uw roetfilter duurt bij een as-verzadiging ongeveer anderhalf uur. U kunt daarom in ons filiaal wachten terwijl wij uw voertuig gereedmaken.

 • Roetfilters dienen gedemonteerd aangeleverd te worden: zonder sensors en pakkingen. Dit kunt u zelf doen of laten doen bij een garage
 • Klaar terwijl u wacht
 • Roetfilter reinigen voor € 285,-.ex btw.
 • Ruim 10 jaar ervaring

Maak direct een afspraak met onze professionals om uw roetfilter te reinigen. Voor vragen of meer informatie neemt u contact met ons op via 088 9494 500.

ROETFILTER REINIGEN

 

Hoe gaat een roetfilter reiniging in zijn werk?

Nadat u het roetfilter gedemonteerd heeft en naar ons toe heeft gestuurd, wordt het roetfilter geregistreerd. We controleren de staat van het roetfilter, waarna het reinigingstraject volgt. Het roetfilter wordt in de FSX reinigingsmachine geplaatst.
Vervolgens wordt het filter onder hoge druk 2-zijdig schoon geblazen.

 1. Verstuurt het roetfilter naar Topcats of brengt het filter bij ons langs.
 2. Na ontvangst registreren en controleren we het roetfilter.
 3. Vervolgens slijpen het filter open zodat we het monoliet en de doorstroming kunnen testen.
 4. Door middel van onze reinigingsstraat wordt het roetfilter professioneel gereinigd.
 5. Na de grondige reiniging zetten we het filter weer in elkaar.
 6. We geven het roetfilter aan u terug of versturen het roetfilter inclusief rapportage.

 

Wanneer moet ik mijn roetfilter laten reinigen?

Wij raden aan om uw roetfilter te laten reinigen wanneer uw roetfilter niet naar behoren functioneert en u blijvende last heeft van motorproblemen als gevolg van het roetfilter.
Ook wanneer u uw onderhoudskosten flink ziet toenemen door het roetfilter, is het reinigen van uw roetfilter nog de enige optie.
Daarnaast is een goed werkend roetfilter verplicht vanaf 1 mei 2018. Vanaf 1 juli 2022 wordt er tijdens de APK ook daadwerkelijk gekeken naar de werking van uw roetfilter.  
Is uw roetfilter beschadigd, werkt deze niet meer goed of twijfelt u daarover? Neem dan contact met ons op.

 

 

Voor & na reiniging
Voor & na reiniging

Voordelen roetfilter reinigen

Met een vervuild roetfilter kunt u onder andere last krijgen van een hoog brandstofgebruik, motorstoringen en motorschade. Door uw roetfilter te laten reinigen ervaart u de volgende voordelen:

 • Geen last meer van motorstoringen
 • U bespaart tot wel 25% brandstof
 • U voorkomt motorschade
 • Flinke kostenbesparing op uw onderhoud

 

 

Wat is de functie van een roetfilter?

Het roetfilter is ontworpen om roetdeeltjes uit de motor op te vangen en tijdelijk te bewaren, om vervolgens te regenereren. De regeneratie vindt plaatst na zo’n 200 tot 600 kilometer.
Het roetfilter zit dan vol met roetdeeltjes. Om deze roetdeeltjes te verbranden, moet een temperatuur worden behaald van ongeveer 700 graden.
Deze hoge temperatuur kan alleen worden bereikt door het inspuiten van een ruime hoeveelheid diesel. Meer lezen over de werking van een roetfilter? Klik hier.

 

Belastend voor het milieu

Het regeneratieproces is niet ideaal voor het brandstofverbruik én het milieu. Dit proces herhaalt zich meerdere malen en resulteert uiteindelijk in een verstopt en vervuild roetfilter.
Een niet functionerend roetfilter is echter niet wenselijk en is belastend voor het milieu. Dieselauto’s, busjes en trucks die zijn gebouwd in 2006 of later beschikken over een roetfilter.
Heeft u last van uw roetfilter? Maak dan een afspraak met onze roetfilter specialisten.

 

Roetfilters reiniging voor truck & bus

Beschikt u over een vrachtwagen en wilt u weten wat Topcats voor uw voertuig kan betekenen?
Bekijk dan onze pagina over heavy duty roetfilters roetfilters en zorg dat uw vrachtwagen aan de laatste milieueisen voldoet.

 

Maak een afspraak met Topcats

Zorg dat uw auto aan de juiste eisen voldoet en maak een afspraak bij Topcats om uw roetfilter te reinigen door het contactformulier in te vullen.
Voor meer informatie over het reinigen of verwijderen van een roetfilter kunt u contact met ons opnemen via 088 9494 500 of info@topcats.nl.

*Bij as-verzadiging. In sommige gevallen zal de reiniging een c.a. 24 uur duren, afhankelijk van de verzadiging, om een uitstekend resultaat te behalen.