BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

De katalysator in uw auto is verantwoordelijk voor het neutraliseren van bijna 90% van alle schadelijke uitlaatgassen. Het is daarom noodzakelijk dat uw katalysator optimaal werkt. Een katalysator gaat gemiddeld tussen de 80.000 en 150.000 km mee. Wanneer de katalysator niet meer werkt, functioneert het reinigingssysteem niet meer. Dit heeft twee nadelige gevolgen:

  • De schadelijke stoffen worden niet meer geneutraliseerd, wat slecht is voor het milieu
  • U verbruikt meer brandstof, waardoor uw benzinekosten stijgen

Heeft u last van een niet goed functionerende katalysator? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment direct-fit katalysatoren van Topcats. Wij hebben voor bijna elk automerk en type auto een goed werkende katalysator op voorraad. Bestel uw katalysator voor 16:00 uur en ontvang hem morgen al in huis.

BEKIJK ALLE KATALYSATOREN

Topcats levert uitsluitend katalysatoren, maar plaatst ze niet zelf. Laat uw katalysator daarom vervangen door een garage bij u in de buurt.

Hoe herken ik een kapotte katalysator?

Zodra uw katalysator defect is, gaat in de meeste gevallen het waarschuwingslampje in uw dashboard aan. Mocht dit niet gebeuren en heeft u last van de volgende klachten met uw auto, dan is uw katalysator waarschijnlijk kapot:

  • Hoger brandstofgebruik
  • Oververhitting van de katalysator
  • Vreemd of rammelend geluid onder de auto
  • Verminderde trekkracht

Wij adviseren om langs te gaan bij een garage, of wanneer u zelf handig bent, zelf te controleren of de katalysator werkt. Vervolgens kunt u bij Topcats terecht voor een nieuwe katalysator voor uw auto.

Oorzaken waardoor een katalysator kapotgaat

Een katalysator kan een autoleven meegaan, maar gaat gemiddeld 80.000 tot 150.000 km mee. Daarnaast zijn er nog andere oorzaken waardoor een katalysator vóór de verwachte levensduur kapot kan gaan. De meest voorkomende redenen dat een katalysator stukgaat zijn:

Neem contact op met Topcats

Voor meer informatie over de prijs van een katalysator of het vervangen van een katalysator of informatie over de werking van een katalysator neemt u contact op met onze specialisten via 088 9494 500 of maakt u gebruik van het contactformulier.