BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

Dit artikel is per 13-07-2022 aangepast.

16 juni 2022 werd bekend dat de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat de invoering van de deeltesteller tijdens de APK keuring niet per 1 juli dit jaar wil laten ingaan, maar per 1 januari 2023. 

De reden voor het uitstellen van deze maatregel is de problematiek rond de levering van de deeltesteller. Onder andere een tekort aan chips zorgt ervoor dat de APK-erkenninghouders hun deeltjesteller niet voor 1 juli 2022 zouden ontvangen. Wat ook weer voor auto eigenaren flinke gevolgen kan hebben. Zo zou een keuring niet meer in de buurt gedaan kunnen worden. Om dit te voorkomen is gekozen voor een uitstel van de maatregel. 

Een roetfilter is letterlijk wat het woord zegt. Het is een onderdeel van het uitlaatsysteem dat schadelijke roetdeeltjes uit het uitlaatgas filtert. De roetdeeltjes die ook bekend staan als “roetpartikels” worden door het filter opgevangen.

Vanaf 2017 is het verboden om zonder roetfilter rond te rijden. Echter was het controleren daarvan nogal lastig. Waar het vroeger mogelijk was om het roetfilter te verwijderen en de lege behuizing te laten zitten, zal dit vanaf 1 januari 2023 écht verleden tijd zijn. De APK-keuring van dieselvoertuigen wordt dan uitgebreid met een deeltjesteller of beter bekend als een fijnstofmeter. Stoot je auto te veel roetdeeltjes uit dan is dat niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid en het milieu maar vanaf deze zomer dus ook voor je portemonnee. 

Hoe zie ik of mijn roetfilter niet goed werkt?

De roetdeeltjes worden opgevangen door het roetfilter. Een deel verbrand vanzelf met passieve regeneratie tijdens het rijden. Om verstopping te voorkomen zal het roetfilter na een bepaald aantal kilometer automatisch schoongebrand worden. Dit wordt ook wel actieve regeneratie genoemd. Werkt deze regeneratie niet goed dan kun je dat zien aan een aantal symptomen, zoals: een storingsmelding op het dashboard, het vermogen van uw auto loop terug, het oliepeil stijgt, een hoger brandstof verbruik of roetwolken achter uw auto.

Voorzorgsmaatregelen

U kunt zelf ook goed zorgen voor uw roetfilter. Laat regelmatig uw auto en roetfilter controleren. Rijdt vooral niet te lang in te lagen toeren en rijdt af en toe bewust wat langer met de auto om de regeneratie goed te laten verlopen. Herkent u een van de symptomen die eerder in dit artikel werden benoemd? Blijf er dan vooral niet te lang mee doorrijden!

Oplossingen

Heeft uw auto op dit moment een niet goed werkende roetfilter of mist het filter? Dan zijn er genoeg bedrijven die u kunnen helpen. Een niet goed werkend filter kan worden gereinigd en scheelt u in de kosten t.o.v. aanschaf van een nieuw exemplaar. Tijdens het reinigen wordt het as, roet en overige bestanddelen professioneel verwijderd uit het roetfilter.

Is het roetfilter niet mee te redden, dan kunt u een nieuwe aanschaffen. Hierin heeft u ook genoeg keuze. U kunt voor een origineel model gaan van uw autoproducent. Is deze niet meer leverbaar of wilt u kosten besparen tegen dezelfde kwaliteit? Kies dan voor een officieel goedgekeurd after-market model. 

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over uw roetfilter? Neem contact op met onze specialisten via +31(0)889494500 en info@topcats.nl