BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

 

Een dichtgeslibde EGR klep of vervuilde EGR koeler kan vervelende problemen veroorzaken. Werkt het EGR-systeem uw vrachtwagen of bus niet goed meer? Topcats reinigt EGR kleppen en koelers van alle voertuigen: van bussen en heftrucks tot vrachtwagens en tractoren.

  • Meer dan 10 jaar ervaring met reinigen, reviseren en repareren
  • Professionele support
  • EGR klep reiniging voor zware voertuigen
  • Grote kostenbesparing & duurzaam

Meer weten over alle de kostenbesparende mogelijkheden met betrekking tot het reinigen van EGR kleppen en koelers? Neem gerust contact met ons op voor informatie en advies.

088 - 9494500 sales@topcats.nl

BEKIJK HIER HET ASSORTIMENT

Reinigen van EGR kleppen en koelers voor heavy duty

EGR kleppen en koelers kunnen door vervuiling dichtslibben en serieuze problemen veroorzaken, zoals storingen in de motor. Daarnaast kunnen problemen in het EGR systeem leiden tot verhoogde emissies, waardoor het voertuig niet meer aan de emissiestandaarden voldoet. Het is daarom belangrijk om uw EGR kleppen en koelers te onderhouden. Het onderhoud kan Topcats snel en professioneel uitvoeren aangezien hierbij specifieke machines en reinigingsmethodes worden toegepast. Het resultaat van een EGR klep en koeler reiniging is fabrieksschoon en dat tegen een fractie van de prijs van een nieuwe EGR klep of EGR koeler.

Voor reiniging
Na reiniging

Wanneer een EGR klep en koeler reinigen?

Een EGR klep zorgt ervoor dat de brandstof van het voertuig efficiënter en completer verbrandt. Hierdoor wordt de uitstoot van de schadelijke stof NOₓ verlaagd. Het gas dat door het EGR-systeem circuleert, is erg heet. De EGR-koeler heeft als taak om de temperatuur van de gerecirculeerde uitlaatgassen te verlagen. Doordat uitlaatgassen constant door de motor circuleren, ontstaat er een plakkerig laagje in de EGR klep en in de koeler. Er zijn meerdere problemen die kunnen wijzen op een vervuilde EGR klep of koeler:

  • Storingsmelding van de motor
  • Zwarte rook bij het optrekken
  • Slecht aanslaan van de motor
  • Onregelmatig stationair draaien
  • Een verhoogd brandstofgebruik
  • Oververhitte motor

 

De collega’s bij Topcats staan je graag te woord en geven support bij vragen omtrent uitlaatgas systemen zoals katalysatoren, roetfilters, EGR kleppen en koelers. Wij hebben altijd een oplossing!  Wij reinigen ieder merk en type EGR klep en koeler afkomstig van bussen en vrachtwagens. Het resultaat van deze reiniging is perfect zodat het artikel weer ingezet kan worden en hoge vervangingskosten worden voorkomen.