BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

Het vervangen van een roetfilter of katalysator kan tot hoge kosten leiden. Indien reinigen nog tot de mogelijkheden behoort, raden we aan om het roetfilter of de katalysator professioneel en tijdig te laten reinigen.

Uw roetfilter of katalysator laten reinigen of reviseren kan al snel duizenden euro’s besparen op het onderhoud van uw Heavy Duty-voertuig. Topcats is gespecialiseerd in roetfilters en katalysatoren en kan deze op een professionele manier reinigen. Voor meer informatie over het reinigingsproces kunt u contact opnemen met onze specialisten. Ons streven is advies op maat, kwaliteit, scherpe prijs en snel gereed.

Neem contact op

Heavy Duty roetfilter reinigen

Het roetfilter dient ervoor om roet af te vangen en na iedere regeneratie (verbranding) de roetdeeltjes om te zetten in as. De as-deeltjes blijven in het substraat achter en kunnen alleen in tegengestelde richting van de uitlaatgassen verwijderd worden. Een roetfilter gaat niet de gehele levensduur van een voer- of vaartuig mee, waardoor hij op z’n tijd gereinigd moet worden. De roetfilter reiniging van Topcats zorgt ervoor dat as, roet en overige bestanddelen uiterst professioneel verwijderd worden uit het roetfilter. Uw roetfilter laten reinigen door Topcats is snel en goedkoop gedaan: neem contact op voor meer informatie.

De reiniging wordt gedaan in een speciale ruimte in de werkplaats. In deze reinigingskamer wordt het roetfilter gereinigd tot fabrieksschoon.
Wanneer het nodig is worden roetfilters volledig uit elkaar gehaald om toegang te krijgen tot het roetfiltersubstraat.
Op die manier kan het filter volledig worden gecontroleerd en gereinigd. Alle vervuiling (o.a. roet, as olie, additieven) worden verwijderd.

Het proces werkt als volgt:

  • De eerste analyse van het wall-flow systeem (roetfilter element) en de vervuiling wordt gedaan na het openslijpen van het filter. 
  • Doorstroming wordt getest. 
  • Het roetfilter wordt machinaal gereinigd. 
  • Na de reiniging wordt de doorstroming wederom getest. 
  • Het filter wordt dichtgelast en gereed gemaakt voor verzending. 
  • Het reinigingsrapport wordt opgesteld en met het filter verzonden. 

Roetfilter reiniging

Reinigingskamer

 

Uw roetfilter reinigen is tot wel 80% kostenbesparend!

 

 

Heavy Duty katalysator reinigen

Een uitlaatsysteem van een vrachtwagen, touringcar, stadsbus of boot bestaat uit minimaal één katalysator. De katalysator zorgt voor een lagere uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. Ondanks de open structuur kan de katalysator vollopen met olie door een kapotte turbo, intern vervuild zijn door roetdeeltjes of AdBlue of een mechanische storing hebben zoals een trillende binnenplaat. Deze storingen kan Topcats verhelpen.

Katalysatoren die vervuild zijn met olie of AdBlue kunnen wij reinigen. Is een katalysator gemonteerd voor een roetfilter of in combinatie met een roetfilter, bijvoorbeeld bij EEV of Euro 6 voertuigen, dan adviseren wij deze mee te sturen voor reiniging. Bij Euro 6 voertuigen is de SCR-katalysator ingebouwd en zal het gehele uitlaatsysteem gedemonteerd moeten worden voor een juiste diagnose. Wij controleren de staat en doorstroming en stellen de oorzaak vast.

Neem contact op met Topcats

Door jarenlange ervaring in het ontdoen van roet, olie en AdBlue vervuiling uit roetfilters en katalysatoren zijn wij in staat snel en professioneel de werkzaamheden uit te voeren. Onze reinigingsprocedure zorgt ervoor dat bestanddelen zorgvuldig verwijderd worden met een fabrieksschoon resultaat. Wilt u meer weten over onze diensten?

Neem dan contact op via 088 9494 500 of info@topcats.nl, onze specialisten vertellen u graag meer.