BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

Bij de verbranding van brandstof, diesel of benzine, komen er op hoge temperatuur stikstofoxiden vrij. De verbranding bij diesel aangedreven voertuigen zoals een auto, vrachtwagen of bus, is de uitstoot van NOx hoger vanwege de hogere druk bij verbranding van de diesel en de daarbij vrijkomende hogere temperaturen.

Gelijk aan origineel, behalve de prijs!

De stikstofoxiden zijn schadelijk voor mens en milieu waarbij de luchtwegen, plantengroei en ozonlaag worden aangetast. Voor het terugdringen van de schadelijke uitstoot worden katalysatoren toegepast in auto, vrachtwagen en bus. De SCR katalysator oftewel de Selectieve Katalytische Reductie worden onder andere in vrachtauto’s toegepast en zal samen met de AdBlue injectie ervoor zorgen dat de uitstoot van NOx tot ongeveer nul wordt terug gebracht.

Deze SCR en AdBlue uitlaatgasreductie systemen worden toegepast bij EURO 5 en EURO 6 voertuigen.

NOx sensor

De NOx sensor bestaat uit twee kamers waarin de meting plaatsvindt van stikstofoxiden/NOx. De sensor zit gemonteerd na de SCR katalysator en registreert of de waardes binnen de toegestane norm valt. Bij een onjuiste waarde of werking van de SCR katalysator zal er een melding komen in het display van het voertuig.

Topcats heeft het breedste assortiment NOx sensoren beschikbaar voor de merken MAN, Scania, Volvo, Renault, DAF, Iveco en Mercedes Benz. De NOx sensoren zijn gelijk aan het originele artikel. De prijs is scherp en worden na ordering de volgende dag afgeleverd.

Bij katalysator en/of roetfilter storing of vervuiling kan Topcats je uitstekend helpen om tegen een fractie van de nieuwprijs het uitlaatsysteem te reinigen of reviseren.

 

ASSORTIMENT NOX SENSOREN

 

Voorbeelden van een roetfilter of katalysator storing

  • DOC (Diesel Oxidation Catalyst) verschoven of gebroken

  • DPF (Diesel Particulate Filter) oftewel roetfilter is verzadigd met roet en as, is verschoven of het roetfilter element is gebroken.

  • SCR (Selective Catalyst Reduction) oftewel NOx verlagende katalysator waarbij er een te hoge tegendruk is door AdBlue verzadiging of een gebroken substraat/katalysator.

  • Tegendruk van uitlaatgassen te hoog door een verzadiging van olie, AdBlue en Roet en As.

Voor het verhelpen van een roetfilter of katalysator storing kunnen wij van Topcats je altijd een oplossing bieden. Deze oplossing is tegen een fractie van de prijs van een nieuw uitlaatsysteem en is duurzaam door hergebruik van het bestaande systeem. Het resultaat is professioneel en is geschikt voor onder andere vrachtwagen, truck, bus EURO 4, 5 en 6.

Heeft u nog vragen? Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 08:30 en 17:00 uur via 088 9494 500. U kunt ons ook per e-mail bereiken via info@topcats.nl of door onderstaand contactformulier in te vullen. Onze specialisten vertellen u graag meer over NOx sensoren.