BIJ VRAGEN BEL
088 9494 500
0

Topcats is dé specialist in roetfilters voor heavy duty voertuigen en biedt u een unieke kans: het ruilen van roetfilters.
Als exclusieve importeur van Eminox levert Topcats de beste kwaliteit gereviseerde roetfilters (Euro6) tegen een zeer voordelig tarief.
De geavanceerde en speciaal voor deze productlijn gebouwde fabriek is ISO & TS Quality Certified.
Deze kwaliteitsnormen zorgen ervoor dat onze roetfilters, als A-merk leverancier, worden gefabriceerd volgens de normen van voertuigfabrikanten en beschikken over de Eminox kwaliteit.

BEKIJK DE RUIL ROETFILTERS

Originele kwaliteit

 • Eminox roetfilters zijn type goedgekeurd en gecertificeerd door UNECE Reglement 49, dezelfde regelgeving waaronder het voertuig is gefabriceerd
 • De roetfilters zijn in overeenstemming met BER goedgekeurd, door een Eminox roetfilter te monteren is er geen verval in garantie op het voertuig
 • De roetfilters worden gemaakt naast de producten die we leveren aan voertuigfabrikanten en voldoen aan de ISO & TS gecertificeerde kwaliteit standaarden
 • Onze roetfilters hebben 2 jaar / 200.000 km garantie
 • Inclusief alle benodigde pakkingen en klembanden zonder extra kosten

 

Over de Eminox roetfilters

Eminox, opgericht in 1978, ontwerpt en produceert al 40 jaar emissiecontrolesystemen en biedt marktleidende technologie voor hun klanten.
Eminox was één van de eerste roetfilterfabrikanten en bedacht een optie voor Volvo om de Euro 3 norm te bereiken in 1990.

Over de ruilpool

De ruilpool werkt als volgt:

 1. Meld uw voertuig of wagenpark aan via info@topcats.nl of 088 9494 500
 2. Wij nemen contact met u op om het ruil roetfilter op te sturen en het vervuilde roetfilter op te halen indien deze gereed staat
 3. Bij binnenkomst van het vervuilde roetfilter zal deze gecontroleerd worden op schade. Bij goedkeuring ontvangt u het statiegeld retour

De ruil roetfilters zijn gecontroleerd, schoongemaakt, getest en gecertificeerd en functioneren als nieuw. De vervangingsroetfilters zijn gunstig geprijsd en zeer snel leverbaar waardoor stilstand tot een minimum wordt beperkt. Pakkingen en klembanden zijn bij de prijs inbegrepen.

Wij kunnen een ruilpool opzetten voor onder andere de volgende voer- en vaartuigen:

 • Vrachtwagens
 • Bussen
 • Tractoren
 • Heftrucks
 • Grondverzetmachines
 • Schepen

 

Reiniging en revisie

Topcats is sinds 2007 de specialist in professionele roetfilter reiniging voor personenwagen, industrie en marine. De roetfilter reiniging afdeling is uitgegroeid tot een vijftal machines waarmee meer dan 9.000 roetfilters gereinigd zijn.
Is de tegendruk in het uitlaatsysteem zo hoog opgelopen dat de steen, het substraat uit de behuizing geschoven is, dan kunnen wij deze reviseren inclusief een nieuwe (isolatie) mat.
Is een sensor aansluiting onbruikbaar dan kunnen wij deze in de meeste gevallen vernieuwen.

 

Meer informatie

Euro 6 en roetfilters

In 2012 werd Euro VI door verschillende fabrikanten voor zware bedrijfsvoertuigen (Truck en Bus) geïntroduceerd terwijl pas in 2014 de Euro VI emissie norm wettelijk werd vastgelegd.
Dit betekende dat roetfilters af-fabriek verplicht waren op bedrijfsvoertuigen met deze emissie norm waardoor de hoeveelheid kankerverwekkende roetdeeltjes die worden geproduceerd door dieselvoertuigen tot een minimum worden beperkt.
In navolging van de wereldwijde focus op luchtkwaliteit hebben meer steden in heel Europa Ultra Low Emission Zones geïmplementeerd, de vraag naar Euro VI-voertuigen is toegenomen en blijft groeien.

 

Over het roetfilter

 

Klantenservice

Heeft u een vraag over onze mogelijkheden of wilt u meer weten over dit unieke concept? Wij kunnen tevens olie en/of AdBlue vervuiling verwijderen.
Is een katalysator kapot of verschoven dan kunnen wij deze vervangen of vastzetten in de behuizing. Het is tevens mogelijk om SCR van een Euro 5 of 6 te reviseren.
Het resultaat is gelijk aan origineel met een aanzienlijke kostenbesparing.

Neem contact met ons op via 088 9494 500. U kunt ons ook per e-mail bereiken via info@topcats.nl

Wij helpen u graag!